lördag, augusti 26, 2006

Musikvideoinspelningen färdig

Nu är inspelningen äntligen klar!

Det har varit två väldigt långa och krävande dagar. 07:30 på torsdagen träffade vi Truls utanför Way och lastade in all utrustning i bilen. Strax efter åtta anlände vi till Gamers Paradise på Djäknegatan för att spela in videons första scen, där Jonas (Basshunters) mamma går genom en lång korridor innan hon kommer till hans rum. Mamman skulle spelas av Julia från Way och Henrik (min bror) var också där för att hjälpa till och ta lite bilder. Allt gick fint ända tills vi startade rökmaskinen och satte igång brandlarmet som inte gick att stänga av. Vi fick snabbt sällskap av två brandbilar och bestämde oss för att avbryta inspelningen och skrota scenen som lyckligtvis inte var nödvändig för videon.


Resten av dagen gick desto bättre. Nästa inspelningsplats var JME Data:s lager ute vid IKEA där vi skulle filma inledningsscenen i vilken mamman (nu Jonas riktiga mamma) öppnar dörren till ett rum där fem killar sitter och spelar DotA i sällskap av fyra uttråkade tjejer. Vi hade tillgång till ett jättestort rum vilket var väldigt skönt eftersom vi hade så mycket utrustning. För att få känslan av ett litet pojkrum täckte vi för alla fönster med sopsäckar så att inte väggarna skulle synas. Sen skapade vi ett litet mysigt LAN-rum med hjälp av skrivbord, stolar, laptops och läskburkar. Warcraft 3 (inkl DotA) installerades på alla datorer utom Kims lilla laptop (den som används i Boten Anna-videon) som var för slö. Där fick vi köra en nödlösning och sätta igång en DotA-film vi hade laddat ner som backup.


Vid 21:00 hade vi fått en del bra bilder men var tvungna att att snabbt lasta ut allt vi behövde för att åka till inspelningsplatsen i Västra hamnen. Samtidigt dök två problem upp: killen som skulle fixa el till ljussättningen i Västra hamnen svarade inte, och killen som skulle öppna på Adelgatan 2 (platsen för nattklubbsscenen) morgonen därpå hade bråkat med sin chef och kunde inte komma. Kim ringde Vasil och gav honnom ett erbjudande han inte kunde motstå, så han själv skulle komma och öppna.

Vi packade bilen full och åkte till Västra hamnen där vi rullade ut röda mattan och träffade de fyra killarna som spelar vakter. Limousinen var på plats och ljussättningen "löste" vi genom att placera ut fem bilar med helljuset på. Först filmade vi när Basshunter stiger ut ur limousinen i sällskap av fem tjejer, och sen filmade vi scenen inuti limousinen, där de sitter och festar och dricker champagne. När vi i stort sett var klara dök Aftonbladet upp och började ta bilder. Vi hade ingen aning om vad de hade fått för information och fotografen visste ingenting, men vi läste artikeln i morse och blev ganska lättade.


Inspelningsdagen var slut vid 00:30, vilket innebar att man somnade vid 2:30.
Kl. 06:45 var vi uppe igen inför nästa inspelningsdag, som började vid 08:30 på Adelgatan 2, där vi skulle spela in scenen som utspelar sig efter röda mattan. I denna scen är Basshunter på en nattklubb fylld med bara tjejer. Vi var lite oroliga, både för att det skulle komma för lite tjejer och att de inte skulle våga släppa loss på dansgolvet. Men 09:45 fanns det ett 20-tal uppklädda tjejer på plats som uppenbarligen inte skämdes för att rocka loss. Inspelningen gick väldigt smidigt, det var bra stämning och det märktes att alla tyckte det var kul. Johannes från Sigillet-crewet var också med och hjälpte till, vilket vi är mycket tacksamma för!


Båda dagarna har varigt sjukt roliga och väldigt lyckade, förutom några få missöden. Materialet vi har fått är grymt, och vi sitter just nu och redigerar det på Way.

Tack som fan allihopa, och stort grattis till DJ Jocke som blev pappa för femte gången natten mellan torsdag och fredag!

puss.

8 Comments:

At 26/8/06 21:22, Anonymous Anonym said...

bra jobb killar!!
ser framemot att se videon..
keep up the work

 
At 27/8/06 21:20, Anonymous Anonym said...

Bra jobbat grabbar!
Jag läste att ni får gott omdöme på Aftonbladets hemsida.
Ser fram emot resultatet.
Keep up the good work.
Ha det gott.
M.V.H,

Marcus:-)

 
At 27/8/06 23:49, Anonymous Anonym said...

nice done och så men vad har brudarna med dota att göra+ ;D

 
At 28/8/06 21:51, Blogger Kim said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 
At 29/8/06 00:53, Blogger Kim said...

Se musikvideon som en datanörds våta dröm. Fest med massa brudar och DreamHack... ;)

P.S.
Vi ligger Inte bakom den mobbade kommentaren i aftonbladet
"– Det skulle inte vara jättegenomtänkt utan roligt. Sånt som ungdomar gillar. De gillar tjejer och champagne."

tror dom hittade på det själva...

 
At 29/8/06 16:47, Anonymous Anonym said...

De där blonda tjejerna Elin och Ebba är bäst i videon!


/ Hemlig beundrare

 
At 30/8/06 17:30, Anonymous Anonym said...

Tycker fotografen är snygg hehe

 
At 17/10/06 15:51, Anonymous Anonym said...

Ruskigt vacker tjejen i grå "outfit"

 

Skicka en kommentar

<< Home